Nyt kæmpelager i Køge

Byggetilladelsen er på plads – nu kan vi starte.

Nomeco kan nu gå i gang med at bygge det nye højteknologiske kæmpelager i Køge, der bliver et vigtigt brohoved for landtransport mellem Norden og resten af Europa.

Nomeco, der er en del af den tyske koncern PHOENIX group, investerer de kommende år en halv milliard kroner i Nordens største medicinlager på Idunsvej i Skandinavisk Transport Center ved Køge. Byggeriet skal være klar til indflytning sommeren 2018 og bliver PHOENIX groups største logistiske investering til dato. Det rykkede i går et skridt nærmere, da Nomeco fik overrakt byggetilladelsen af Køge Kommunes borgmester, Flemming Christensen. 

”Byggetilladelsen er en vigtig milepæl i vores store byggeprojekt. Det betyder, at kommunen har godkendt vores planer for byggeriet – herunder dimensionering og placering af bygningen, som bliver 30 meter høj og kommer til at fylde, hvad der svarer til tre fodboldbaner,” fortæller logistikdirektør Per Hansen fra Nomeco.

Borgmester i Køge, Flemming Christensen, og Logistikdirektør, Per Hansen. Foto: Morten Wøldike

Med den nye store investering får Nomeco mulighed for at samle alle services og faciliteter under ét tag. Køge ligger ifølge Per Hansen helt perfekt som trafikalt knudepunkt for distribution til hele Norden: ”Lægemidlerne kommer typisk sydfra og skal videre mod nord, og vores nye lager kommer til at ligge optimalt på ruten mellem den kommende bro til Tyskland og broen til Sverige. Med udvidelsen af motorvejsnettet omkring Køge og gode muligheder for hurtigt at komme til og fra motorvejen, har vi de bedste betingelser for en hurtig og effektiv transport,” siger han.

I det nye lager samler Nomeco alle lagerfaciliteter og services for lægemiddelindustrien, og bygningen skal også huse logistikcenter og administration for Nomecos industridivision, Nomeco HealthCare Logistics.

Byggeriet er nu i udbud hos udvalgte og prækvalificerede totalentreprenører. Næste store milepæl bliver første spadestik, som forventes sidst på året.