Max Bögl er totalentreprenør på Nomecos store lægemiddellager

Om mindre end to år står Nordeuropas største og mest avancerede lagerhotel til lægemidler klar i Køge. Nomeco A/S, der står bag byggeriet, har netop valgt Max Bögl som totalentreprenør på det omkring 25.000 m2 store og 30 meter høje byggeri, der skal huse over 55.000 pallepladser.

”Max Bögl er ikke så store og kendte i Danmark, men det er en stor virksomhed i Tyskland – eksempelvis har de deres egen fabrik, der producerer betonelementer. De er desuden topprofessionelle, og de har fundet den bedst mulige løsning på vores krav og ønsker inden for budgetrammen. Vi har fuld tillid til, at de kan løse denne store opgave for os, og vi glæder os til samarbejdet,” siger Nomecos logistikdirektør Per Hansen.

Nomeco er en del af PHOENIX group, der med hovedsæde i Tyskland er en af Europas største lægemiddelgrossister. Byggeriet kommer til at koste omkring en halv mia. kr. og er et af PHOENIX group’s største logistikinvestering til dato. Lageret forventes årligt at håndtere lægemidler til en værdi af over 11 mia. kr.

”Vi er naturligvis glade for og stolte over at have fået opgaven, som passer rigtig godt til vores kompeten-cer samt til vores ekspansionsstrategi i Østdanmark. Vi glæder os til at komme i gang med arbejdet og ser frem til samarbejdet med Nomeco,” siger Max Bögl Danmarks direktør for byggeri, Mathias Büttner.

Byggeriet går i gang i løbet af efteråret, og bygningen skal være færdig til ibrugtagning sommeren 2018.

Fakta

  • Nomeco er Danmarks største lægemiddelgrossist og leverandør af serviceydelser over for lægemiddelindustrien med hovedkontor i København
  • Max Bögl er blandt de fem største byggefirmaer i Tyskland med egne betonelementfabrikker, stålbyggerier og råstofudvinding. Filialen i Danmark blev etableret i 2014 med hovedkontor i Fredericia
  • Det nye lager i Køge bygges på adressen Idunsvej 1, Skandinavisk Transport Center i Køge
  • Byggegrunden er på 100.000 m2
  • Den omkring 25.000 m2 store lagerbygning får et 30 meter højt fuldautomatisk højlager, og dertil kommer en stor terminalbygning med bl.a. køl og varemodtagelse
  • Kapaciteten bliver over 55.000 pallepladser

 

  • Totalentreprenør er Max Bögl
  • Arkitekt er AK83 Arkitekter A/S
  • Leverandør af de tekniske logistikløsninger er SSI SCHÄFER

Yderligere information fås hos logistikdirektør Per Hansen, Nomeco (tlf. 3645 4536) eller direktør Mathias Büttner, Max Bögl (tlf. 7921 2000).


Klik på billedet for at se det i stort format.