Historisk langt udløb på frihandelsvarer

Den gennemsnitlige holdbarhed på de frihandelsvarer (på apotekerne kaldet ’mærkevarer’), der ligger på Nomecos lagre, er historisk høj. Ernæringsprodukter har i gennemsnit en holdbarhed på 10 måneder, mens andre varer ligger på 2 år og 4 måneder.

Det er vigtigt med en lang holdbarhed på de produkter, der er i apotekets selvvalg. Apoteket minimerer sin risiko for at måtte kassere varer, der er blevet for gamle. Og apotekernes kunder risikerer ikke efter kort tid at måtte smide en creme ud, fordi den er blevet for gammel.

Det flotte resultat er ikke noget, Nomeco er kommet sovende til:

”Vi har arbejdet hårdt på at nå så langt, og succesen skyldes først og fremmest en aftale med leverandørerne om, at der minimum skal være 12 måneders holdbarhed på alle leverancer til Nomeco. Vi er også i dialog med apotekskæderne om at sikre, at leverandørerne kan levere det ønskede udløb for produkter i kampagne. Og med Nomecos batch- og udløbsstyring af lagrene har vi sikkerhed for, at en vare ikke får lov til at ligge unødigt længe, før den sendes til apoteket,” siger Nomecos sortimentschef Dorte Taunø.

Omkring halvdelen af de 5.500 forskellige mærkevarer på Nomecos lager har en udløbsdato. Målt på omsætning udgør de hele 84%, og dermed er de et væsentligt bidrag til apotekets indtjening.