Få styr på processerne med Lean

”Lean handler om at få sat struktur på processer og slippe af med alt det, der støjer og irriterer i hverdagen.” Det fortæller apoteker Ole Iversen fra Løve Apotek Nykøbing Falster, der med Nomecos hjælp har fået ’leanet’ hele apoteket. Det har betydet mere tid i hverdagen, bedre arbejdsmiljø og kortere ventetid for apotekets kunder.

Apoteket fik hjælp til at facilitere processen fra Nomecos projektchef Lene Frøjk Flindt, der er uddannet Lean-konsulent. Lene understreger, at det er apoteket selv, der skal gøre al arbejdet og være indstillet på at prioritere det. ”Det er jo medarbejderne på apoteket, som selv ved, hvor problemerne er. De skal også selv finde løsningen på dem. Det gode ved sådan en Lean-proces er, at det giver mening for alle på apoteket, og at alle efterfølgende får glæde af de forbedringer, der skabes.”

Læs om erfaringerne fra Nykøbing Falster i det seneste nummer af NomecoNyt.

Nomeco faciliterer ikke bare Lean på landets apoteker, men har i flere år så at sige ’taget sin egen medicin’. To Lean-konsulenter arbejder fuld tid med at leane Nomecos egne processer. Målet er at sikre mere effektivitet og større kvalitet på Nomecos mange lagre med lægemidler.

”Nomeco er jo en kæmpestor logistikmaskine med rigtigt mange processer. Der er store gevinster at hente for både os og for vores kunder, når vi skærer alt det overfløde i processerne væk. Det kan være små ting, der tæller. I øjeblikket har vi eksempelvis indført en mobilprinter på flere af vores lagre. Det betyder, at medarbejderne sparer mange skridt, når de ikke skal gå så langt for at hente deres print. De tager nu bare printeren med sig til det område, hvor de arbejder,” forklarer senior Lean-konsulent Sofie Rasborg. ”Det er bare et lille eksempel, men det illustrerer meget godt, at det ofte er ret enkle løsninger, der skal til.”

Arbejdet er en del af det store internationale projekt Warehouse Excellence, der foregår i mange PHOENIX-lande.